Rollespill som historieformidling

Share Button

Organisasjonen Landsbyen har i flere år samarbeidet med Meldal kulturskole om å tilby et formidlingsopplegg for mellomtrinnet. Temaet er tidlig middelalder og spillet foregår på Meldal Bygdemuseum. Spillet er delt opp i tre bolker på 30 minutter hver med forskjellige tema.

I år fikk Organisasjonen Landsbyen i tillegg i oppdrag å skrive om spillet, så vi var alle spente på hvordan gjennomføringen ville gå. 4 spilledere fra Landsbyen var med på gjennomføringen sammen med lærerne og kulturskolerektoren. Konklusjonen ble at spillet nå har blitt mye enklere å forberede for både lærere og elever, og at elevene setter pris på en annerledes historietime på museet.

Organisasjonen Landsbyen jobber nå med å utvikle formidlingsopplegg som kan tilbys også til andre skoler.

Takk til Magnhild Odinsdottir, Anneke Klaasen, Marianne Grey og Heidi Brimi for gjennomføringa, og til Sunniva Saksvik for grundig arbeid med å skrive om spillet.

Fra årestua på Meldal Bygdemuseum. Foto: Helge Rolstadås.
Fra årestua på Meldal Bygdemuseum. Foto: Helge Rolstadås.

Èn kommentar på “Rollespill som historieformidling

  • 2. juni 2015 i 16:09
    Permalink

    Eg ser at barna ikkje ser interesert ut på bildet, men eg fikk mange spennende og utfordrende spørsmål om historie. Samt fikk barna til å leve seg inn i historia. Meget givende dag for alle sammen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.