Rollespill som historieformidling

posted in: Dugnadsblogg | 1

Organisasjonen Landsbyen har i flere år samarbeidet med Meldal kulturskole om å tilby et formidlingsopplegg for mellomtrinnet. Temaet er tidlig middelalder og spillet foregår på Meldal Bygdemuseum. Spillet er delt opp i tre bolker på 30 minutter hver med forskjellige tema.

I år fikk Organisasjonen Landsbyen i tillegg i oppdrag å skrive om spillet, så vi var alle spente på hvordan gjennomføringen ville gå. 4 spilledere fra Landsbyen var med på gjennomføringen sammen med lærerne og kulturskolerektoren. Konklusjonen ble at spillet nå har blitt mye enklere å forberede for både lærere og elever, og at elevene setter pris på en annerledes historietime på museet.

Organisasjonen Landsbyen jobber nå med å utvikle formidlingsopplegg som kan tilbys også til andre skoler.

Takk til Magnhild Odinsdottir, Anneke Klaasen, Marianne Grey og Heidi Brimi for gjennomføringa, og til Sunniva Saksvik for grundig arbeid med å skrive om spillet.

Fra årestua på Meldal Bygdemuseum. Foto: Helge Rolstadås.
Fra årestua på Meldal Bygdemuseum. Foto: Helge Rolstadås.

One Response

  1. Magnhill (ho med ryggen til)

    Eg ser at barna ikkje ser interesert ut på bildet, men eg fikk mange spennende og utfordrende spørsmål om historie. Samt fikk barna til å leve seg inn i historia. Meget givende dag for alle sammen.

Leave a Reply