Sesongåpning med rusk i øyet

posted in: Dugnadsblogg | 0
Stemning på sovehemsen
Stemning på sovehemsen

Årets første dugnad i Landsbyen ble avholdt denne helga. Rydding etter vinterens og musas herjinger sto på planen, og både Viknahuset og buene fikk seg en real shine. Gammelt ræl gikk på bålet over en lav arbeidsko, akkompagnert av dårlige vitser om brura. Lavvoen ble reist, vannet satt på, trykket forbedret, varmtvannstank og solcellepanel montert og gammeldassen stappet full av alt rælet vi ikke følte at vi kunne brenne (ennå). Det ble også bygd en rampe inn til Snekkerbua så vi kunne låse inn den nye doningen.

Utrolig nok var fint lite ødelagt. Musa hadde riktignok basjet over alt og gjort kål på et par av reinsdyrskinnene. Disse ble selvsagt brent. Vedskjulet og grindbygget hadde berget stormene, og til og med Snekkerbua var ikke vesentlig skjeivere enn i fjor.

Firhjulingen går som en drøm og det er plass til masse ræl i hengeren. Vi fikk ryddet på tunet og langs vegen, bygd ny plankesti ned mot lavvoen, spist masse god mat og matet Landsbyens nyeste innbygger: svanen. En gammel, distingvert herremann har bosatt seg ved Damtjønna, og en lokal dame kunne fortelle at den hadde bodd på forskjellige plasser i Haltdalen i mange år, og at de brukte å mate den. Den er også svært sky, men vi fikk se den på fredags kveld. Vi la selvsagt igjen brød på odden før vi dro. Dette er nå obligatorisk ved avreise, på linje med å låse kjøkkenbua 🙂

Hyggelige folk fra Haltdalen hadde vært innom på tur i vår og skrevet i hytteboka. Gamle dosere som har slitt i myra siden starten ble ble rare i fjeset fikk rusk i øyet da vi leste godordene.

Helgas doserlag besto av Trude, Tore, Tittan, Magnhill, Heidi, Thomas, Astrid og Mads. 

Om to uker er det dugnad igjen, og vi gleder oss masse!

 

Rælbrenning!
Rælbrenning!
2014-05-25 12.18.43
Snekkerbua er rydda! Og nå går det faktisk an å jobbe der inne.
IMG_20140524_153859
Varmende godord <3

 

Leave a Reply